Pogoji uporabe, varnost, zasebnost

Kdo smo

Spletna stran www.elsa-ng.com je v lasti Evropskega združenja študentov prava ELSA Nova Gorica, z naslovom Delpinova ulica 18b, 5000 Nova Gorica, davčno številko 71961747 in matično številko 4053028000.

Katere osebne podatke zbiramo in zakaj

Komentarji

Ko na spletni strani oddate komentar, se v bazo spletne strani zapišejo vsi podatki, ki ste jih vnesli v obrazec za oddajo komentarja. Ti podatki so lahko javno objavljeni. Poleg tega se lahko shrani v bazo tudi vaša IP številka ter naziv in verzija spletnega brskalnika, ki ga uporabljate. Ti podatki niso nikoli javno objavljeni, lahko pa se uporabijo za namene preprečevanja neželjenih sporočil (spam).

Anonimizirana oblika vašega email naslova (t.i. hash) se lahko posreduje storitvi Gravatar za namen ugotavljanja, ali storitev uporabljate in namen prikaza vaše profilne fotografije, ki ste si jo nastavili pri storitvi Gravatar poleg vašega komentarja. Pogoji uporabe storitve Gravatar so na voljo tukaj: https://automattic.com/privacy/.

Naložene datoteke

Če na spletno stran nalagate datoteke, kot npr. slike, PDF dokumenti, Wordovi dokumenti in podobno, se pred nalaganjem prepričajte, da ste iz datotek odstranili vse meta podatke, kot so npr. EXIF, GPS, ime avtorja in podobno. Uredniki spletne strani imajo dostop do vseh naloženih datotek, obiskovalci spletne strani pa imajo dostop do javno objavljenih datotek. Uredniki in obiskovalci lahko iz teh datotek izluščijo vaše osebne podatke, v kolikor jih pred nalaganjem niste odstranili iz datotek.

Kontaktni obrazci

Če nam pošljete sporočilo prek kontaktnega obrazca, poštni strežnik vsebino izpolnjenih polj obrazca posreduje izbranemu prejemniku. Vsebina se na spletni strani ali poštnem strežniku, ki je uporabljen za pošiljanje sporočila ne hrani, lahko pa se hrani za nedoločen čas na prejemnikovem poštnem strežniku in odjemalcu elektronske pošte prejemnika. Nekako tako, kot če pošljete nekomu navaden mail.

Piškotki

Če na spletni strani oddate komentar, lahko opcijsko izberete, naj se naslednjič vaše ime in email naslov samodejno izpolnita. Če uporabite to funkcionalnost, se ti podatki shranijo v t.i. piškotek, ki je shranjen le v vašem spletnem brskalniku, na vašem računalniku. Ta piškotek se v vašem brskalniku hrani 1 leto.

Če imate uporabniški račun za urejanje vsebine te spletne strani, bo ob prijavi v vaš spletni brskalnik nameščen začasen piškotek, z namenom ugotavljanja, ali vaš brskalnik podpira piškotke. Ta piškotek bo izbrisan ob zaprtju brskalnika.

Ko se prijavite na spletno stran, bo v vaš brskalnik nameščenih več piškotkov, ki bodo hranili podatke, nujno potrebne za delovanje uporabniškega ali administrativnega dela spletne strani. V piškotkih so shranjene vaše prijavne informacije in izbrani pogledi urejevalnikov. Prijavni piškotki so veljavni dva dneva, piškotki, ki vsebujejo vaše nastavitve pogleda urejevalnikov pa eno leto. Če ob prijavi izberete možnost “Zapomni si me”, bodo prijavni piškotki shranjeni dva tedna. Če se odjavite iz spletne strani, se prijavni piškotki izbrišejo takoj.

Če uredite ali objavite prispevek, bo v vaš brskalnik nameščen dodaten piškotek, ki vsebuje unikatno številko prispevka, ki ste ga uredili. Piškotek poteče čez 1 dan.

Vgrajena vsebina drugih spletnih strani

Prispevki na tej spletni strani lahko vsebujejo vgrajeno vsebino iz drugih spletnih strani (npr. Google Forms, YouTube, Facebook, Twitter,…). Vgrajena vsebina se obnaša enako, kot če bi obiskali spletno stran ponudnika vsebine.

Te spletne strani oz. ponudniki vsebine lahko zbirajo podatke o vas, vam nastavljajo piškotke, izvajajo sledenje, beležijo vaše interakcije na enak način, kot če bi obiskali njihovo spletno stran direktno.

Analiza prometa

Od obiskovalcev spletne strani lahko obdelamo IP številko in nastavitve brskalnika ter operacijskega sistema, z namenom zbiranja analitičnih podatkov v anonimni obliki in prikazovanja relevantne vsebine. Na podlagi podatkov, ki jih vaš spletni brskalnik prostovoljno predaja vsaki spletni strani, ki jo obišče, lahko zberemo podatke o nazivu in verziji spletnega brskalnika, nazivu in verziji vašega operacijskega sistema, resoluciji, številu barv in orientaciji ekrana, spletnih tehnologijah, ki jih vaš brskalnik podpira, jeziku operacijskega sistema in spletnega brskalnika ter vaši približni lokaciji (okvirna pokrajinska regija v državi). Med podatki, ki jih hranimo ni nobenih podatkov, na podlagi katerih bi vas lahko osebno identificirali (IP številka je uporabljena pri pridobivanju podatkov, vendar se ne hrani).

S kom delimo vaše podatke

Za namene preprečevanja razpošiljanja neželene pošte in preprečevanja vdorov, lahko vašo IP številko delimo z zunanjim ponudnikom t.i. javne črne liste IP številk. Zunanji ponudnik vaše IP številke ne hrani, temveč jo le primerja s svojo bazo črne liste. Če je vaša IP številka na črni listi, nam je ta informacija vrnjena in vam je lahko onemogočena uporaba spletne strani. Vaša IP številka se po obdelavi ne shrani pri nas, niti pri zunanjem ponudniku.

Naziva zunanjega ponudnika zaradi varnostnih razlogov ne moremo javno objaviti, lahko pa nas kontaktirate s tem vprašanjem.

Kako dolgo hranimo vaše podatke

Podatke hranimo za nedoločen čas, razen tiste, ki so bili drugače opredeljeni zgoraj.

Pravice do dostopa ali izbrisa vaših podatkov

Če imate na tej spletni strani uporabniški račun, ste napisali komentar, ste nam poslali sporočilo, ali kako drugače z nami delili vaše osebne podatke, lahko zahtevate dostop do vseh vaših podatkov, ki so shranjeni pri nas. Prav tako lahko zahtevate izbris vseh vaših podatkov, ki jih hranimo. Izjema so podatki, ki jih moramo hraniti zaradi administrativnih, pravnih ali varnostnih razlogov.

Dodatne informacije

Kako varujemo vaše podatke

Hranimo le tiste podatke, ki so nujni za delovanje spletne strani. Večinoma so to podatki, prek katerih vas ni možno osebno identificirati. V kolikor na spletni strani vnesete svoje osebne podatke, te hranimo le tako dolgo, kot je to nujno potrebno za delovanje spletne strani, ali korespondenco z vami.

Vdore v spletno stran preprečujemo z uporabo standardnih varnostnih orodij.

Plan v primeru vdora ali odtujitve podatkov

  1. Spletna stran se začasno onemogoči, da se prepreči dodatna škoda.
  2. Na socialnih omrežjih vas obvestimo o zaznanem vdoru.
  3. Ugotovi se vektor napada in varnostna luknja zakrpa.
  4. Ugotovijo se posledice napada, ali je prišlo do odtujitve podatkov in če, katerih.
  5. Informacijski pooblaščenec RS je o vdoru obveščen.
  6. Spletna stran se ponovno aktivira in objavi se novica s podrobnostmi vdora.
  7. Na socialna omrežja se objavi povezava do novice s podrobnostmi.